VI.Cüz

 

 

2001   2002   2003   2004   2005   2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

17 Eylül 2007/06.Cüz'den

 

6.Cüz’de yer alan Nisâ Sûre’si'nin Son Kısımlar’ı ile Mâide Sûresi’nin İlk cuz06-2007Yarısı’nı Ehl-i Kitâb’ın Yehûd ve Nasara Tâifeleri’nin Peygamberleri’nden yaptıkları İstekler’i bu İleti’de bir araya getiriyorum.

Mûsâ a.ın Karşısı’na ‘Allâh’ı bizzat görme İsteği’ ile çıkan bir Qawmi’n Medine’de  Arapça konuşan Uzantılar’ı Rasûl-i Ekrem’den ‘Gök’ten indiğini gördükleri bir Kitâp istiyorlar. Mâide Sûresi’nin Okurlar’ı da Mûsewî Hawariyyûn’un Talep ettikleri ‘Göksel Sofra’ya Tanıklık edeceklerdir. Tanrı Kuzu’su, Qıyâmet’e kadar İnananları’na Bayram olacak Mâide’nin onlara İnzâl edileceğini müjdeler. Medine Yahudiler’in Semâ’dan İnişi’ni gözledikleri Kitâb, Mâide Sûre’si ile bir Bayram Gün’ü İtmam olunur. Mûsewî Cemaat’in Yılbaşıları’nı kutladıkları bir Eylül Haftası’nın Ramazanı’nda hala Apaçık Allâh’ı Görme Beklentileri’ni sürdürdüklerine Tanık oluyoruz. Yıldırımlar’ın çarpacağı Gün Qarîb olmalı. Zeytûn Dağı’nın üzerlerine kaldırılacağı Gün.. Kapıları’ndan Alınları’ndaki Secde İzler’i ile Tanınan bir Ümmet’in gireceği Gün.. Sebt Gün’ü gelmeden olacak hepsi de. Ümmet’in bir Kısmı’na Şeytânlar Bâb-ı Âli dışında Başka Kapılar’da Ekmek wâd’etse de, Misâqları’nı bozan İsmâilî Pavloslar Muqaddes Emânet’i qatl’etmeye yeltenseler de, Qalbler’i Kılıflı olmayan bir Wasat Ümmet Gündelik Göksel Sofraları’nı Taleb’le Rableri’nden, Yol’a Dewam diyeceklerdir.

 

Alıntı:

 

 4-152Kitap Ehli*, Sen’den kendilerine Gök’ten* bir Kitap indirmeni istiyor. Mûsâ'dan* bundan daha Büyüğü’nü istemişlerdi. Demişlerdi ki: "Bize Allâh'ı Açıkca göster*.’’ Böylece Zulumleri’nden* dolayı Onlar’ı Yıldırım* çarpmıştı. /Ardından kendilerine Apaçık Belgeler* geldikten sonra, Buzağı’yı* İlâh edinmişlerdi. Yine de Onlar’ı affettik* ve Mûsâ'ya Apaçık İspatlayıcı* bir Âyet* verdik. Misaq* vermeleri dolayısıyla Tûr'u* üstlerine ref’ettik* ve Onlar’a: "Bu Kapı’dan* Secde* ederek girin" dedik ve: "Sebt'te* Haddi aşmayın" da dedik. /Ve onlar’dan Misâq aldık. Onlar’ın kendi Misâqları’nı bozmaları, Allâh'ın Âyetleri’ne karşı küfretmeleri, Nebiler’i* Haqsızca öldürmeleri ve: "Qalplerimiz* Örtülü’dür*" demeleri nedeniyle. Hayır, Allâh, Küfürler’i dolayısıyla ona Damga* vurmuştur. Onlar’ın azı dışında hiçbiri inanmazlar (en-Nisâ/153-155)