VI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

11 Kasım 2002/06.Cüz'den

 

cuz06-2002            2000 Yıl Öncesi’nin Qudüs’ü… Roma’nın Yahudiler’in Meskun olduğu Parça’sı.. ‘Yahudiler’in Krallığı’nı İddia eden bir Asî olarak, kendi Qawmi’nce Roma’ya jurnallenmiş bir ‘Büyük Mazlum’.

            Gün Boyunca bir Direk’te (veya Çarmıh’ta) sallandırılan  Ceset’in Îsâ olduğuna inanan Yahudiler ve Romalılar, İsyân ve Heterodoxi’nin bastırılmış olduğundan Hoşnut bir Edâ’yla bir Târih yazacaklardır. İlk Mesihî Topluluğun içinde ise Günler sonra Îsâ Mesih’i Sağ olarak gördüğünü söyleyenlerin Riwâyetler’i çalkalanmaktadır. 600 Küsür Yıl süren ‘Ne oldu’ Sorusu’na, Şüphe içinde ürettikleri Tezler’in Gerçeklik Pay’ı  üzerine  Medine Wahyi’nde Cewâp verilir.

                        Târihler’i Enbiyâ Qatl’i ile dolu olan Yahudiler bu kez Başarılı olamamıştır. Mesih’in Son’u ile ilgili anlatılanlar Konusu’nda Zann içindedirler. Mesih’in Allâh’a Ref’ olduğunu söyleyen 600 Yıl Sonrası’nın Wahy’i ile Târih O’nu aklamış, ‘Şarlatan’ ve ‘Aykırı Peygamber İmajı’ndan uzaklaştırarak Mesihî Kimliği ile haqettiği Maqam’a Ref’etmiştir.

            O’nun Mesaj’ını İznik Konsili’nden beri Çarmıh’a gerdiğini sanan Romanın Küresel Versiyon’u; bu ‘Sahte Târihi’nin ‘Sonu’na Tanık olacaktır. ‘Îsâ Gerçeği’ni Muhtewî olan Sûre-i Nisâ’nın ‘Beyân’ı, Âlemîn’i içine alan bir Genişleme’ye ulaşarak tüm ‘Kitâp Ehli’ne ‘Haqiqat’i Tanıma Fırsat’ı yaratacaktır.

            Resmî Kilise’nin ‘Yalan Fanusu’nu çatlatacak bir Süreci’n Başlangıç Yılları’na Tanıklık etmiyor muyuz?

 

 

 

 

 

 

 

                        Alıntı:

 

4-157 Bir de küfretmeleri ve Meryem'in* aleyhinde Büyük Buhtanlar* söylemeleri, ve: "Biz, Allâh'ın Elçi’si* Meryem oğlu Mesih Îsâ'yı* öldürdük" demeleri Nedeni’yle de böyle oldu. Oysa O'nu öldürmediler ve O'nu asmadılar*. Ama onlara benzeri* gösterildi. / Gerçekten O'nun hakkında Anlaşmazlığa* düşenler, Kesin bir Kuşku* içindedirler. Onların bir Zann’a* uymak dışında buna ilişkin hiçbir Bilgiler’i yoktur. O'nu Kesin olarak öldürmediler. Hayır, Allâh O'nu kendine Ref’* etti. Allâh Azîz'dir*, Hakîm'dir*. /Andolsun Kitap Ehli'nden* kendisi ölmeden önce O'na inanmayacak kimse yoktur (Ona inanmalıdır). Qıyâmet* Günü, o da onların aleyhinde Şâhid* olacaktır. [1] (en-Nisâ/156-159)

 



[1]   Diğer bir Meallendirme: (Ehli Kitap’tan hiçkimse yok ki kendi ölümünden önce İsa'ya (getirdiği Mesaja) inanmak Zorunda olmasın.’