VII.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

29 Eylül 2006/07.Cüz'den

 

Şeytân’ın Âmeller’iAql’a saldıran, Din’e saldıran, Emek-Mal’a saldıran Pislikler.. Hayye cuz07-2007ale’l-Felâh Bayrağı’nın dalgalandığı Topraklar’da bunlara ve Türevleri’ne Geçit verilemez.  Şeytân’ın Murâd’ı, kendisine yönelecek olan Adâwet ve Bağy’i, İnsanlar’ın arasında gerçekleştirmektir. Benu Âdem’i Ünsiyet Temeli’yle değil Zikru’llâh’ı unutan Kimliği ile yeniden Abede’t-Tağut olarak İnşâ etmektir. Dünyâmız’ın İkindi Waqti’nde ‘Salât’ı Muhafaza etme Buyrukları’yla Teyakkuz’a gelmeye Mahkum’uz.

Allâh’a ve Elçisi’ne İtaat’ın Anıtsal Örnekleri’ne Sahne olmuştu Medine Sokaklar’ı. ‘Artık wazgeçtik yâ Rabb’ diyen Muttaqîler’in Mahalleler’i Rics’den arındırıldı. Sâlih Ameller, Şeytân’ın İşleri’ni Mâzi’ye gömdü. Mâide’den Merzuq olanlar’ın İki Sevinc’i varmış: Biri İftar ettikleri Dakikalar diğeri Rableri’ne Mülâqi olacakları Zaman. İkindi Güneş’i  inmekte, Akşam’ın Gölgesi üzerimize düşmekte, birazdan Mehtâb’a doğru evrilen Hilâl’li Geceler’de  Talaa’l-Bedru’n Nağmeleri’ne Kulak kabartacağız.

 

 

            Alıntı:

 

5-091"Ey İnananlar, İçki* (Hamr: Sarhoş ediciler/ örtücüler), Kumar*, Dikili Taşlar* ve Fal Oklar’ı*   ancak Şeytân İş’i* Pislikler’dir*. Öyleyse bundan kaçının. Umulur ki Kurtuluş’a* erersiniz. /Gerçekten Şeytân İçki ve Kumar’la aranıza Düşmanlık* ve Kin düşürmek ve Sizi Allah'ı anmaktan* ve Salât’tan* alıkoymak ister. Artık vaz’geçtiniz değil mi? /Allâh'a İtaat edin*, Elçisi’ne* de İtaat edin ve İttiqâ* edin. Eğer yüz çevrirseniz bilin ki Elçimiz’e düşen ancak Apaçık bir Tebliğ’dir*. /İnananlar ve Sâlih* Çalışmalar’da bulunanlar için İttiqa ettikleri, İnandıkları ve Sâlih Çalışmalar’da bulundukları, sonra İttiqa* ettikleri ve İyilik’te* bulundukları taqtirde önceki dedikleri dolayısıyla bir Sorumluluk* yoktur. Allâh İhsan edenler’i*  sever.’ (el-Mâide/ 090-093)

 

 

         TERTİL VIII