VIII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


07 Eylül 2008/08.Cüz'den

 

 

7.Cüz ve 8.Cüz’de yer cuz07-2008alan En'am Sûre’si Bayram Sonra’sı başlayacak olan TERTİL VIII  Tilâwetimiz’in 4 Sûresi’nin Sonuncusu’nu oluşturacak. 

7.Cüz’ içindeki Mâide Sûresi‘nin Sofrası’ndaki En’âm’ın Sûre’ye Ad olduğu Pasajlar üzerinde daha önce Dikkat çekmiştik. Sûre'nin Aşağıya alıntıladığım Bölümü’nde geçen ‘Dâru’s-Selâm’ Bugün (7 Eylül) vereceğim Medeniyet Târih’i Dersleri’nde ‘Medinetüs-Selâm’ olarak Karşımız’a çıkacak. Cennet’ten Mülhem Bağdad’ı kuranlar’ın Şehr’e yakıştıkları İsim..

Her Ülke’nin Öndegelenleri’nin Ülkeler’i haqqında bir Planlar’ı vardır. Kötüler hep Planlar kurarlar, İyiler ‘Allâh’ın Planı’nda kendileri’ne düşen Rol nedir’, onu ararlar. Bağdad Üzeri’ne kurduğu Planlar’ı Realize edeceği Hafta’ya giriyordu 7 Yıl Önce Weled Bush. Harem-i İsmetimiz’den Ni’metler devşirmek üzere Nice Cürümler’e İmzâ attılar, Hazineleri’ni doldurdular 7 Yıl.

Ashâb-ı Fil’in Fili’nden Şiqâyet, Köyümüz’den Filler’i geri aldırmaya yetmeyecekti Malum. İsmâiloğulları’nda Risâlet’i görmeye Tahammül edemeyen İrâde’nin Kaçıncı Haçlı Seferi’ydi bu… Saldırıları’nı İslâm’a kapayan bir Tazyik’e Tâlib oldular, Mü’minler’i Mi’râc’a çağıran Sabah Ezanlar’ı Saatleri’nde Gök’ten Bombalar yağdırdılar Medinetü’s-Selâm’ın üzerine.. Bilakis kendi üzerlerine Ricsler yağdırdılar. Kanlı Elleri’ne Milyarlar’ı Şâhid tutmak için çırpındılar.. Şühedâ’yı Mewlâlar’ı Dâru’s-Selâm’a aldı, Mustaqım Sırât’a yol bulmak isteyenler için Âyetler Sadrlar’ı İslâm’a çevirecek Şerhler’le yağacaktır İnananlar üzerine..

7 Yıl Önce Qader ‘Küçük Dünyâmız’ı kendi istediği Yön’de biçimlendirmek için Külli Tercihi’ni yapmış meğer. Maqarr-ı Ulemâ’da Tertiller, bu Tercih’in Bereket’i.. Sadrımız’ı sıkan’ın Hayr olduğunu nereden bilebilirdik ki!

 

 Alıntı:

 

             Böylece Biz, her Ülke’nin* önde gelenleri’ni* orada ‘Hileli Düzenler* kursunlar’ diye, bu İstekleri’ne İzin vererek oranın Suçlular’ı* kıldık. Oysa Onlar Hileli Düzen’i ancak kendilerine kurarlar da bunun Şuuru’nda* değiller../ Onlara ne zaman bir Âyet* gelse, derler ki: "Allâh'ın Elçileri’ne* verilenin bir benzeri Bize de verilene kadar biz kesinlikle inanmayacağız*." Allâh, Elçiliği’ni* nereye vereceğini daha iyi bilir. Bu Mücrimler’e, kurdukları Düzenler’i* nedeniyle Şiddetli bir Azâb* ve Allâh katında bir Küçüklük* İsâbet edecektir. / Allâh, kimi Hidâyet’e* eriştirmek isterse, onun 6-127Göğsü’nü* İslâm'a* açar*, kimi de Yönelimleri’ne İzin vererek Saptırmak* isterse, onun Göğsü’nü sanki Göğe* yükseliyormuşcasına* Sıkıntılı* kılar. Allâh, inanmayanların üstüne işte böyle Pislik* döker. /Bu, Rabb'inin Dosdoğru Yolu*’dur. Öğüt almasını bilen bir Topluluk için Âyetler’i* böyle birer birer açıkladık*. /Onlar için Rabb'leri katında Barış Yurdu* vardır ve O, yaptıkları dolayısıyla Onların Welisi’dir*." (el-En’âm /123-127)

 

TERTİL III

    TERTİL VIII