XI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

03 Ekim 2006/11.Cüz'den

 

  ‘Ben Atam cuz11-2001İbrâhîm’in Duası’yım’ buyuran Merhamet Timsâl’i Elçi’nin Risâleti’nin Son Yılları’nı okuruz Tewbe Sûresi’nde. Atası’nın ‘Onları arıtacak, onlara Kitâb’ı-Hikmet’i öğretecek bir Rasûl’ diye tanımladığı Oğul, Bu Nebewî Medeniyet’in Çatısı’nı tekrar çattığı Medine’de, bunu Salat ve Sadaqât/Zekât üzerine İnşâ ediyordu.  Miras bırakacağı Wasat Ümmet’i de Muhâcirûn-Ensâr Çekirdeği’nin Etrafı’nda halkalamıştı. ‘Tâbiûn’ bir bakıma onların Dewrî Ardıllar’ı, bir bakıma Eş-Zamanlı İzleyiciler’i. Yani Hicret ve Nusret’te onları izleyen Sâdıqlar..  Nifâq’ın Mıntıka’sı yok, Şehirli’de, Taşralı’da bu Surî Maraz’dan Nasipkâr…

11.Cüz’ün içinden Efendimiz’in ‘Salat’a çağıran Sesi’ni duyuyoruz. Mekke’den ayrılırken  Bize Ev’ mi bıraktılar ki’ diyen Kulu’na Allâh Nusret ve Fethi’ni bahşederek, Fewc Fewc Halkalanmalar’ı görmeyi Nasip etmişti. Salat’a Îcâbet edip, kendilerine Tabi olacaklar’a Hicret ve Nusret’te ‘Sâbıq’ olacak Sâqıblar’a Selâm ola..

 

Alıntı:

 

9-104Şunlara gelince: Öne geçen Muhâcirler* ve Ensâr ile onlar’a Güzellikle uyanlar*, Allâh onlar’dan Râzı* olmuştur, Onlar da O'ndan Râzı olmuşlardır ve Onlar’a, içinde Ebedi* kalacakları, içlerinden Irmaklar* akan Bahçeler* hazırlamıştır. İşte büyük Fewz* bu’dur. /Çevresi’ndeki Bedewiler’den* Münâfıqlar* var’dır ve Medine Halqı’ndan da Nifâq’ı Alışkanlığa* çevirmiş olanlar vardır. Sen Onlar’ı bilmezsin, Biz Onlar’ı biliriz*. Biz Onlar’ı İki kere azablandıracağız, sonra Onlar Büyük bir Azab’a* döndürülecekler. / Diğerleri de Günahlar’ını* İtirâf ettiler, Onlar Salih* bir Çalışma’yı bir başka Kötülük’le bulaştırmamışlardır. Umulur ki Allâh Tewbeleri’ni* Qabul eder. Elbette Allâh Gafûr'dur*, Rahîm'dir*. / Onlar’ın Malları’ndan* Sadaqa* al, bununla Onlar’ı temizlemiş* olursun. / Onlar’a Salat* et ( teşvik et). Doğrusu, Senin Salat’ın*, onlar için bir Sukunet’tir*. Allâh İşiten'dir*, Bilen'dir*. /Onlar bilmiyorlar mı ki, gerçekten Allâh Kulları’ndan* Tewbeler’i Qabul edecek* ve Sadaqalar’ı da alacak olandır. Elbette, Tewbeler’i Qabul-eden'dir*, Rahîm'dir*. /De ki: "Yapıp edin. Allah Sizin Çalışmalarınız’ı Ecri’ni vererek görecektir, O'nun Elçi’si* ve Mü'minler’* de./ Yakında Gayb’ı* da, Müşahade edileni* de Bilen'e döndürüleceksiniz ve O, Size yaptıklarınızı Haber verecektir*." /Diğer bir kısmı da, Allâh'ın Emr’i* için ertelenmiştir. O, bunları ya azablandıracak* veya Tewbeleri’ni* Qabul edecektir. Allâh, Bilen'dir*, Hakîm'dir*.’ (et-Tewbe/ 100-106)

 

 

    TERTİL VII