XI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

 

25 Ekim 2004/11.Cüz'den

 

Sure-i Yûnus’un ‘Bildirim’e Dâwet eden Pasajlar’ı..

cuz11-2004De ki'lerin ‘diyen’ ve ‘denilen’ Muhâtab’ı kim?"

Zann’a uyanlar’dan olmadığınızdan Emin misiniz? Benzer Soru ve Cewâplar Wahy’in ilerleyen Cüzleri’nde de karşımıza çıkacak. Allâh’ın ‘yehdi li’l-Haqq’ oluş’u üzerinde dönüyor Pasaj. Yaratma’yı başlatan ve onu İâde edecek olan Allâh. İşte Rabbiniz bu.. Ne Müthiş Beyân’dır bu.

Selâm Haqq’tan yana bir Şey sağlamayan Zann’dan İctinâp edip Hudâ’ya İttiba eden’e..

 

           

                        Alıntı:

 

10-036‘De ki: "Gökler’den* ve Yer’den* sizlere Rızıq* veren kimdir? Kulaklar’a* ve Gözler’e* Mâlik* olan kimdir? Diri’yi* Ölü’den* çıkaran ve Ölü’yü Diri’den  çıkaran kimdir? Ve İşler’i* çeviren* kimdir? /Onlar: "Allah"* diyeceklerdir. Öyleyse de ki: "Peki siz yine de ittiqa* etmeyecek misiniz?" /İşte bu, sizin gerçek Rabb'iniz olan Allâh'tır. Öyleyse Haqq’tan* sonra Sapıklık’tan* başka ne var? Peki, nasıl hala çevriliyorsunuz? /Böylece Rabb'inin Söz’ü* o fısq’edenler* üzerinde gerçekleşmiştir* ki: " Onlar gerçekten inanmazlar* .

/De ki: "Sizin Şirk* koştuklarınızdan yaratmayı* başlatacak*, sonra onu iİâde edecek* olan var mı?"

/De ki "Allâh Yaratma’yı başlatır, sonra onu İâde eder. Öyleyse nasıl oluyor da çevriliyorsunuz?"

/De ki: "Sizin Şirk koştuklarınızdan Haqq’a ulaştırabilecek* var mıdır?"

/De ki: "Haqq’a ulaştıracak Allâh'tır. Öyleyse, Haqq’a ulaştıran mı uyulmaya* daha Haqq Sâhibi’dir, yoksa Doğruyol’a ulaştırılmadıkca kendisi Hidâyet’e* ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükm’ediyorsunuz?" / Onların çoğunluğu Zann’dan* başkasına uymaz. Gerçekte Zann ise, Sâhibi’ne Haqq’tan yana hiç bir Şey sağlayamaz, Allâh, onların işlemekte olduklarını Bilen'dir*.’ (Yûnus /031-036)

 

 

    TERTİL VII