XI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

14 Ekim 2005/11.Cüz'den

 

           

cuz11-2005 Büyük Arş’ın Rabb’inden gelen Beraat bu Âyetler ile Hitâm’a eriyor. Qur’ân Wahyi’nin Son Yılları’na doğru Nâzil olan bir Sûre’de, 22 Yıl’a sığdırılan bu ‘Büyük Inqılâb’ın Muzaffer Komutan’ı her Türlü Desise Karşısı’nda  tam bir Tewâzu ile Rabbi’ne yöneliyor. Tebliğ gerçekleşmiş, artık Yüzçevirenler’in bir Mâzeret’i kalmamıştır: ‘Ve kefâ billâh, lâ İlâhe illâ hu…’ Bu Tewâzu Sûre-i Tewbe’den sonra Nâzil olan Son Sûre’nin Bünyesi’ne de sinmiştir. Son Sûre’nin Son Âyeti’nin Son Kelimeleri’ndendir Tewwâb. Nasr’ın Son Âyeti’nde Mü’minler’e Karşı Raûfu’r-Rahîm olan Elçi İstiğfâr’da, Gufrân dilenmektedir.

Elçi’nin Taqsim’i ile ‘Ramazan’ın Mağfiret İklim’i’ olan İkinci 10 Gün-10 Gecesi’ne (Leyâlin Aşr) girildiği bir Gün’de Tewbe Sûresi’ni okumanın, Tewwâb’a yönelmenin Wicdânlar’a bahşedeceği Wecd, Âşikar. Bu Bitimsiz Wecd’i 1400 Sene’dir Medeniyet’in Qalbi’nde bulan bir Ümmet’in kendilerine Düşkün bir Nebi’ye Meftun Nâ’tlar’la, Raûfu’r-Rahîm’e Münâcaatlar’la Dolu bir Siyer yazmış olmasının şaşılacak bir Nokta’sı bulunmuyor. ‘İçimiz’den birinin Sıkıntı’ya düşmesi onun Gücü’e giden bir Sevgili’ye Siper olan Yürekler’e Selâm olsun.

Bütün varım toplasam, sonra varsam Toprağa,

Senin Çağı’nda olsam, Sen’le varsam Toprağa..

 

Alıntı:

 

‘Ey İnananlar*, Küfredenler’in* Size daha Yakın olanlarıyla savaşın*, Siz de bir Caydırıcılık* görsünler. Ve bilin ki Allâh Taqwâ Sâhipler’i* ile beraber’dir. /Bir Sûre indirildiğinde Onlar’dan bazısı: "Bu, hanginizin İmânı’nı* artırdı?*" der. Ancak İnananlar’a gelince, onların İmânı’nı artırmıştır ve Onlar müjdeleniyorlar*. /Qalpleri’nde * Hastalık* olanlarını ise, İğrençlikleri’ne* İğrençlik eklemiş ve Onlar Kâfirler* olarak ölmüşlerdir. /Görmüyorlar mı ki, gerçekten Onlar Her Yıl bir veya iki defa Bela’ya* çarptırılıyorlar da sonra Tewbe* etmiyorlar ve Öğüt* almıyorlar. /Bir Sûre indirildiğinde*, bazısı bazısına bakar: "Sizi, bir kimse görmüyor mu?" Sonra sırt çevirip* giderler. Gerçekten Onlar, Tefaqquh* etmeyen bir Topluluk 9-126olduklarından, Allâh Onlar’ın Qalbleri’ni* haqiqatten çevirmiştir.

/Andolsun, Size içinizden Sıkıntı’ya* düşmeniz onun Gücü’ne *giden, Size pek Düşkün*, Mü'minler’e* de Şefkatli* ve Rahîm* olan bir Elçi* gelmiştir. / Eğer Onlar yüz çevirirlerse de ki: "Bana Allâh yeter*. O'ndan başka İlâh* yoktur. Ben O'na Tewekkül* ettim ve Büyük Arş’ın* Rabb'i O'dur." (et-Tewbe/ 123-129)

 

 

    TERTİL VII