XI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

22 Eylül 2007/11.Cüz'den

           

  Fırtat cuz11-2007Bayramı’nı takiben Siyer Okumalarımız’a  TERTİL VII  Serisi’ne Yûnus ve Hûd Sureler’i ile Dewam edeceğiz. Yûnus’a yaşadığı Kent’ten Umudu’nu kestirten Atmosfer’in, Küresel Boyut’ta yaşandığı bir Çağ’da, Kilimimiz’i Tenwir için Sabır’la dokuyacağız.

Cüz içinde yer alan bu 2 Sûre, Baqara, Âl-i İmrân, A’râf’tan sonra  Elîf-Lâm Başlangıçlı Sûreler Serisi’ne İlâwe’si ile sürmektedir. Buna 12.Cüz Ra’d ile İbrâhim Sûreleri’ni de ekleyecektir. Hakîm Kitâb’ın Âyetler’i kendisini bize bu Hece Harfler’i ile Taqdim ediyor. Rahmet Günleri’nden Mağfiret Günleri’ne diyerek başlıyoruz. , İçimiz’den olan bir Racul’ün Tebliğ’i ile bizi Mekke’nin Sokakları’na bırakıyor. İnanlar bu Tebliğ’de Rableri katında onları bekleyen Maqam-ı Sıdq’ı buluyorlar.  Nas’ın Kafirler’i içinse Mübîn bir Sihir Yalan’ı içindeki bildik Teselli düşüyor. Acîb bir Mantıq’ın Sahipler’i Acîp buluyorlar Racul’ü ve getirdiklerini. Racul’ü Rasûl olarak tanımamak için didiniyorlar.Tesbih, Selâm ve Hamd’dan kaçınıyorlar.

 

Alıntı:

 

‘Elîf Lâm Râ. Bunlar Hakîm* Kitâb'ın* Âyetleri’dir*. / İçlerinden olan bir Adam’a*: "İnsanlar’ı* uyar* ve İnananlar’a*, elbette kendileri için Rabb'leri katında Sıdq Maqam’ı* olduğunu müjdele"* diye wahy’etmemiz*, İnsanlar’a Şaşırtıcı* mı geldi? /Küfredenler: "Gerçek şu ki bu, Açıkca bir Büyü’dür*" dediler. /Elbette Sizin Rabb'iniz, Altı Gün’de* Gökler’i* ve Yer’i* yaratan*, sonra da Arş’a* İstiwâ* eden İşler’i çeviren* Allâh'tır. /Onun İzn’’i* olmaksızın, hiç kimse Şefaatci* olamaz. İşte Rabb'iniz olan Allâh bu’dur, öyleyse O'na Kulluk edin*. Hala Tezekkür* etmeyecek misiniz? /Sizin hepinizin Dönüş’ü* O'nadır. Allâh'ın Waad’i* bir Gerçek’tir*./ İnanan* ve Sâlih Çalışmalar’da* bulunanlara, Adalet’le* Karşılık vermek için Yaratma’yı* başlatan sonra O’nu İâde* edecek olan O'dur. /Küfredenler* ise, küfretmeleri dolayısıyla, Onlar için Kaynar Su’dan* bir İçki* ve Elîm bir Azâb* vardır. / Güneş’i* bir Aydınlık*, Ay’ı* da bir Nûr* kılan ve Yıllar’ın* 10-002Sayısı’nı ve Hesâb’ı* bilmeniz için, O’na Duraklar* Tesbit eden O'dur. /Allâh, bunları ancak Haqq* ile yaratmıştır. O, bir Topluluk için Âyetleri’ni* böyle açıklamaktadır*. /Gerçekten Gece* ile Gündüz’ün* ardarda gelişinde ve Allâh'ın Gökler’de ve Yer’de yarattığı Şeyler’de İttiqa* eden bir Topluluk için elbette Âyetler* var’dır. /Bizimle karşılaşmayı* ummayanlar*, Dünyâ Hayâtı’na* Râzı* olanlar ve bununla Tatmin* olanlar ve bizim Âyetlerimiz’den* Habersiz olanlar, İşte bunların, kazanmakta* olduklarından dolayı Barınma Yerleri Ateş'tir*. /İnananlar ve Sâlih* Çalışmalar’da bulunanları da, Rabb'leri Onlar’ı, İmânlar’ı dolayısıyla içinden Irmaklar akan Ni’metler’le* donatılmış Bahçeler'e* yöneltir. /Oradaki Duâlar’ı*: "Allâh'ım, Sen ne Yüce’sin"dir* ve ordaki Dirlik Temennileri*: "Selam"dır*,  Duâları’nın Sonu da: "Gerçek, Hamd* Alemler’in Rabb'i* olan Allah'ındır"şeklinde olacaktır. (Yûnus/001-010)

 

 

    TERTİL VII