XIII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004  2005  2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

         05 Ekim 2006/13.Cüz'den

 

cuz13-2006 ‘Semâwât ve Arz’ın Rabbi’ olan ‘Wâhidu’l-Qahhâr’ı bırakıp’ Başka Weliler edinmeye kalkışmak için, Işığı’nı yitirmiş bir Kör olmak gerek.. Kozmik olan’ın Halqı’nda Müşterek olacak bir Odak Tasawwurât’tan bile Uzak’ken.. Birazcık Işık kalmışsa Gözleri’nde, Ulu’l-Elbâblığa Mukafat edecek Anafor’la yüzleştirilirler.. Sel Meseli’yle.. İnsanlar’a Rahmet olarak gönderiken bir Nebi’nin Ümmet’i Yüzyıllar’ın içinden Sel’e dönüşen bir Irmak Misâl’i akıp gidiyor. Suluyor, besliyor, Yararlıklar sunuyor İnsanlığa.. Gök’ten gelen Su’yla Toprakları’nı menfaatlendirmek yerine Sel’in Köpüğü’ne odaklanmış Nazarlar’ın Haqiqat Derdi olabilir mi? Batıl, Dereboyu’nda sönen Köpükler gibidir… Varsın köpürsünler, er-Ra’d’la gelen Yağmur İnsanlar’a  Müks’ü Tahkim edecektir.

 

Alıntı:

 

13-020De ki: "Gökler’in* ve Yer’in* Rabb'i kimdir? "

De ki: "Allâh'tır*."

/De ki: "Öyleyse O'nu bırakıp kendilerine bile ne Yarar* ve ne de Zarar* sağlamaya güç yetiremeyen bir takım Weliler* mi edindiniz?"

/De ki: "Hiç Görmeyen’le* Gören* bir olur mu? "

/"Veya Karanlık’la* Işık* bir olabilir mi? "

/Yoksa Allâh'a onun Yaratması gibi yaratan Ortaklar* buldular da, bu Yaratma, kendilerince birbirine mi benzeşti? 

/De ki: "Allâh Herşey’in Yaratıcısı’dır ve O Tek'tir*, Kahredici-olan'dır*."

/Gök’ten bir Su* indirdi de kendi miktarlarınca Sel* oldu. Sel de yukarı vuran bir Köpük* yüklendi. Bir Süs* veya bir Meta* sağlamak için Ateş’te* üzerine yakıp erittikleri* Şeyler’den de bunun gibi bir Köpük* var’dır. İşte Allâh Haqq* ile Bâtıl’a* böyle Örnekler* veriyor. /Köpüğe gelince o  Dere boyunca* gider.  İnsanlar’a* yarar sağlayacak* Şey ise Yer’de* kalır. İşte Allâh böyle Örnekler vermektedir. /Rabb'lerine İcâbet* edenler’e daha Güzel’i* vardır. O'na ibadet *etmeyenler ise Yerdekiler’in* Tümü ve bununla birlikte bir katını daha Kurtuluş Fidye’si* olarak verirlerdi. Sorgulama’nın* en Kötüsü onlar İçin’dir. Onlar’ın Barınma Yerleri* Cehennem'dir*. Ne Kötü bir Yatak’tır* o. /Peki, Sana Rabb'inden indirilen’in Haqq* olduğunu Bilen kişi, o Görmeyen* gibi midir? Ancak Ulu’l-Elbâb* Öğüt* alırlar.’  (er-Ra’d /016-019)

 

    TERTİL VIII

   TERTİL XII