XIII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

         18 Kasım 2002/13.Cüz'den

 

            Mekkeliler Yûsuf Sûresi’ni okuduğu Yıllar’da, Kerim Elçi’ye verdikleri ‘Muhammedu’l-cuz13-2002Emîn’ Sıfatı’nı Geri almış değillerdi. Âhiret Konusu’nda verdiği ‘Nebe’ler, O’nu ‘Nebî’ olarak görmelerini sağlamasa da, ‘Mekke’nin Güvenilir Kasa’sı’ oluşu’ndan Kuşku duymuş değillerdi. ‘Kenz’* ettikleri Roma Dinarlar’ı, Sasanî Dirhemler’i ‘Weylolsun Mutaffifin’e[1] Wahyi’nden sonra gerçekleşen Hicret Sırası’nda Ali tarafından kendilerine ‘Eksiksiz İâde’ edilecektir. ‘Nebilik’ten waz’geçip ‘Hanif’ kalması Koşul’u ile Tüm Mekke’nin İdâre’si bile kendisine Teklif edilmişti, malum. Yeterki ‘İlâhları’na sövmesin, övmese de..  Hatta ‘Dönüşümlü’ ‘Milk’ bile önerilmiştir. Qalem Sûre’si Bütün bu ‘Müdâhane’nin ‘Sonuçsuz Son’u haqqında O’nu uyaracaktır.[2]

                        Mekke Wasatı’nın Okurları’nda ‘Mısır Mülkü’nün Hazineleri’nin Başı’na getirilen ‘Kardeşler’i Yûsuf’un Qıssa’sı neler çağrıştırmaktaydı? Bu Satırlar’ın yazıldığı Coğrafya ve Zaman Kesiti’nde ‘Bir Allahkulu’nun ‘Müslüman Demokrat Partisi’nin ‘Laik Kimlik’le İqtidar’ı devralmasının Anlam’ı ne? 11 Eylul Sonra’sı İslâm’ı ‘Resmî Din’ olarak benimseyen ‘Küresel Sistem’in ‘Doğu Yakası’nı Ehlileştirme Süreci’nin Arefesi’nde miyiz? Bu Ev, Beyt-i Atik değil artık. ‘White Haus’. Katolik Nikahı’yla verilen bir ‘Ahd-i Cedid’.

 

            Alıntı:

 

            ‘Melik* dedi ki: "O'nu bana getirin." Ona Elçi* geldiğinde Yûsuf "Rabbi/Efendi’ne* dön ve ona soruver. Elleri’ni* kesen o Kadınlar’ın* Durumu neydi? Doğrusu benim Rabb'im* onların Düzenleri’ni* gerçekten Bilen'dir*" dedi. /Efendisi kadınlar’a "Yûsuf'un* Nefsi’inden* Murâd* almak istediğinizde sizin Durumunuz neydi?" dedi. /Onlar "Allâh için Hâşâ*’’ dediler. ’Biz ondan hiçbir Kötülük* görmedik." / Aziz'in*  Karı’sı* dedi ki:  "İşte artık Gerçek* ortaya çıktı. O'nun Nefsi’nden ben Murâd almak istemiştim. O ise 12-055Doğru’yu söyleyenlerdendir." /Bu, Efendisi’nin yokluğunda gerçekten kendisinin İhânet* etmediği ve gerçekten Allâh'ın İhânet edenlerin Düzenleri’ni boşa çıkardığını bilip öğrenmesi içindi. "Ben   kendimi temize* çıkarmam. Çünkü gerçekten Nefs*  Rabb'imin kendisi esirgediği dışında Kötülüğü* emredendir*. Kuşkusuz benim Rabb'im Gafûr'dur*, Rahîm'dir*." dedi Yûsuf. /Melik : "O'nu bana getirin. Onu kendime bağlı* kılayım" dedi. /Onunla konuştuğunda da: "Sen Bugün bizim yanımızda Önemli bir Yere* Sâhib’sin, Güvenilir’sin*" dedi. / Yûsuf da : "Beni bu Yer’in (Ülkenin) Hazineler’i* üzerine Sorumlu kıl. Çünkü ben iyi Koruyucu’yum*, Bilen’im*" dedi. /İşte böylece Arz’da Yûsuf'a İmkân* verdik. Öyle ki onda dilediği yere konakladı.  Biz kime dilersek Rahmetimiz’i Nasip ederiz ve İyilik yapanların** Ecri’ni* kaybetmeyiz. Âhiret’in* Karşılığı ise İmân edenler* ve Taqwa’da* bulunanlar için daha Hayırlı*’dır. (Yûsuf/050-057)

 

 

     TERTİL VIII

    TERTİL XII

 

 

 

 

 



[1]           83/el-Mutaffifîn 1-3

[2]           68/el-Qalem 7