XIII.Cüz

 

 

2001 2002  2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 

2011

 

         27 Ekim 2004/13.Cüz'den

 

cuz13-2004Yeksenak bir Kronoloji ile Yûsuf Sûre’si boyunca izlediğimiz 12 Kardeşli Yûsuf’un,‘Enba’’ın ardından 102.Âyet’le birlikte Nazarlarımız Mekke’ye ve Qıraat Wasatımız’a dönüyor: "Bu Benim Yol’umdur. Bir Basiret üzere Allâh'a Dâwet ederim. Ben ve Bana uyanlar da Allâh'ı Tenzih ederim. Ben Müşrikler’den değilim." ‘Kendilerinden bir Ücret istemeyen’, sadece onların İyilikleri’ni isteyen Kardeşler’i el-Emîn’i Mekke’den edeceklerini, sonra Ahsenu’l-Qasâs olarak Allâh’ın Kulu’nu tekrar Mekke’ye Awdet ettireceğini de ne Rasûl biliyordu, ne de Qureyşliler.

Eğer Arz’da dolaşırsak Qıssalar’ın Dewam ettiğini göreceğiz, ‘Enbâu’l-Gayb’de bizler için Muqadder olandan bi-haber Sülük’tayız. Ulu’l-Elbâb olan Âlemler için, İnsanlar için bir Zikr, bir Rahmet, bir Hidayet olan, Öncekiler’i Tasdiq eden Qur’ân’la beraber… Ramazan’la beraber..

 

 

 

Mantıqu’t-Tayr’ın Lugat-ı Mutlaqı’ndan söyleriz.

Herkes anlamaz bizi, bizler Muamma olmuşuz.

 

         Alıntı:

 

 "Bu, Sana wahyettiğimiz Gayb* Haberleri’ndendir*. Yoksa Onlar o Hileli Düzen’i* kurarlarken yapacakları İş’e Topluca karar verdiklerinde* - Sen yanlarında değildin. /Sen Şiddetle arzulasan* bile İnsanlar’ın* Çoğu inanmayacaktır*. /Oysa ki Sen buna karşı Onlar’dan bir Ücret* te istemiyorsun. O Qur’an Âlemler* için yalnızca bir Hatırlatma’dır*. / Gökler’de* ve Yer’de* Nice Âyetler* vardır ki üzerlerinden geçerler de Onlar ona Sırtları’ını çevirirler*. Onlar’ın Çoğu Allâh'a inanmazlar* da. Onlar ancak Şirk* koşmaktadırlar. /Şimdi bunlar kendilerine Allâh'ın Azâbı’ndan* bir Bürüme’nin* gelmesinden veya Onlar’ın hiç Habersizken Qıyâmet’in* Onlar’a Ansızın gelmesinden kendilerini Güven’de* mi buldular? /Dedi ki: "Bu Benim Yolum’dur*. Bir Basiret* üzere Allâh'a Da’wet* ederim. Ben ve Bana uyanlar da Allâh'ı Tenzih* ederiz. Ben Müşrikler’den* değilim. " /Biz Sen’den önce Şehirler Halqı’na* kendilerine wahyettiğimiz Kimseler dışında Elçi gördermedik. Hiç Arz’da* dolaşmıyorlar* mı ki 12-108kendilerinden öncekiler’in nasıl bir Âqıbet’e* uğradıklarını görmüş olmasınlar. / İttiqâ edenler* için Âhiret Yurd’u* daha Hayırlı’dır*. Siz yine de aql’etmeyecek* misiniz? /Öyle ki Elçiler* Umutları’nı* kesip de artık Onların gerçekten yalanladıklarını* sandıkları bir sırada Onlar’a Yardımımız* gelmiştir. Biz kimi dilersek O kurtulmuştur*.  / Mücrimler* Topluluğu’ndan Zorlu Azâbımız’ Kesin olarak geri çevrilmeyecektir. /Andolsun Onlar’ın Qıssaları’nda* Ulu’l-Elbâb* için İbretler* vardır. Uydurulan* bir Söz* değildir. Ancak kendinden öncekileri Tasdiq* eden, Herşey’in  Açıklaması* ve İnananlar  için bir Hidâyet* ve Rahmet’tir*.’ (Yûsuf /102-111)

 

 

    TERTİL VIII

   TERTİL XII