XXIV.Cüz

 

 

2001 2002 2003  2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

16 Ekim 2006/24.Cüz'den

 

cuz24-2006 el-Mü’min (el-Emîn) 40.ına erdiğinde.. Muhtemel Sene-i Dewriyeleri’nde bulunduğumuz Bir Gece Emr Âlemi’nden er-Rûh’u, belki Hamele-i Arş’ın Melekler’i ile HâMîm’e indirir, Kulu’nu Dereceler’le Ref’eder. Yedi Kat Derinlikler’in Mawerâsı’nsan İhsân edilen Yedi HâMİm’in İlki’dir  Mü’min Sûre’si .

RaHiM’de ölüp Dünyâ’da dirilen, Arz’da ölüp Uqbâ’da Hayât bulan, bulacak olan Âdemoğullar’ı.. Bâqî Yurd’da Ölüm mü olur artık? Diyâr-ı Huld’dan İhrâc mı olur? 7.Gün’e erince, 6.sına Dönüş yok’tur artık.

Kulak verenini ‘Mü’min’  Kalkan’ı altna alan er-Ruh’u Teneffüs edenler Bitimsiz Sabah’a ermişlerdir. Wâhidu’l-Qahhâr olan Allâh’ın Mülkü’nde gölgelenmektedirler. Diriltici Rûh’un Klavuzluğu’nda yaşanmış bir Hayât’la Raqabeleri’ni bozmuş, Nefsleri’ni Özgürlüğe kavuşturmuşlardır. Dereceler’le ref’edilmişlerdir. Mü’min olarak Tesmiye olunmak gibi bir Derece var mıdır? Dîn’i Sâhibi’ne Has kılmada Muhlis kalınabilmişse..

Yâ Rab Gözlerimiz ve Gönüllerimiz’in sırladıklarından sana sığınırız, Telâq Gün’ü, Arşı’nın Şefaati’ne sığınırız.

 

Alıntı:

 

            ‘Elbette Küfredenler’e* de seslenilir. "Allâh'ın gazablanması* Sizin Nefisleriniz’e* gazablanmanızdan daha Büyük’tür. Çünkü Siz İmân’a* çağrıldığınızda küfrediyordunuz. " /Dediler ki: "Rabb'imiz Bizi iki kere* öldürdün* ve iki kere de dirilttin*. Biz de Günahlarımız’ı* itiraf ettik*. Şimdi Çıkış için Yol* var mı?" /Sizin (Durumunuz) böyledir. Çünkü bir olan Allâh'a çağrıldığı zaman inkar ettiniz. O’na Şirk* koşulduğunda da inanıp onaylandınız*. Artık Hüküm* Yüce Büyük* Allâh'ındır. /O Size Âyetleri’ni göstermekte ve Sizin için Gök’ten* Rızıq* indirmektedir. İçten yönelip Haqq’a dönen’den başkası Öğüt almaz. Öyleyse Din’i* 40-012yalnızca Ona Halis* kılanlar olarak Allâh'a Dua* edin. Kafirler* hoş görmese* de. Dereceler’i* Ref’eden* Arş’ın Sahib’i*, Buluşma Gün’ü* ile uyarmak* için kendi Emri’nden* olan Ruh'u*  Kulları’ndan* dilediğine indirir. /O Gün Onlar orta yere çıkarlar. Onlar’dan hiçbir şey Allâh’a karşı Gizli kalmaz. Bugün Mülk* kimindir? Bir , Qahhar** Allâh'ındır. /Bugün Her bir Nefis* kendi kazandığı* ile Karşılık* görür, bugün Zulum* yok’tur. Elbette Allâh Hesab’ı* seri Gören'dir. / Onlar’ı yaklaşmakta olan Gün’e* karşı uyar. O zaman Onlar Kahırları’ını* yutkunup dururlarken Eller Gırtlaklar’a* dayanmıştır. Zalimler* için ne Yakın bir Koruyucu Dost* ne de Sözü yerine getirebilir bir Şefaatcı* yok’tur. /Gözler’in* Hainlikleri’ni* ve Göğüsler’in* sakladıklarını bilir. Allâh Haqq* ile hükmeder. Oysa O’nu bırakıp taptıkları ise Hiçbir Şey’e hükmedemezler. Elbette Allâh İşiten'dir*, Gören'dir*.’ (el-Mü’min/010-020)

 

 

  TERTİL IX

    TERTİL X