XXV.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

28 Ekim 2005/25.Cüz'den

 

cuz25-2005                         ‘Her Hikmetli İş’in kararlaştırıldığı bir Mübârek Gece’ye Temas’la başlayan 4.HâMîm Sûresi’nin Berat’ın 15.Gecesi’ne olan Yorum’u Meşhûr’dur.  Yaklaşan Ramazan Muqâbeleleri’ni paylaştığımız o Kutlu Haftalar’ın muştuladığı Geceler’in Sonları’na yaklaştığımız bir Dilim’de okuyoruz 25.Cüz’ü. Mübârek Gece için Bugün Zihinlerimiz Leyl-i Qadr’i hissetmeye daha Yakın. Devletlülerimiz EU’da Terfi etmiş bir Maqam’da Qabul görmüş hissediyorlar kendilerini, Emrleri’ndeki Din Kurumu’nun Baş’ı ‘Cumhuriyet’ Hutbe’si salıyor Mesâcid’in İmâmları’na. 25.Cüz’ün Sûre-i Şûra’sı İlgili Âli İmrân Sûre’si Âyet’i ile birlikte İstimal’de.. Cılız da olsa Ramazan’ın Son Cuması’nı Yewmü Quds’ olarak hatırlayan Sesler’de Şükr duyuluyor.

            Aşağı’ya Sûre-i Duhân’ın Mûsâ ile yürüdüğümüz Yıllar’dan esen bir Rayihâsı’nı alıntılıyorum. Sûre-i Müzzemmil’deki Fir’awn’e gönderilen Rasûl’dü o, Rasûl-i Ekrem, Emîn Muhammed ona qıyaslanmıştı. Rasûl-i Kerim Tekwir Sûresi’nde Wahy Meleği’dir bu kez. Allâh’ın Kullar’ı ile Esra edecektir, Mu’tezil olmak isteyen kopacaktır Mûsâ’dan. Onlar’ın terk edemeyecekleri Cennetler’i, Pınarlar’ı vardır. Ziraatlar’ı Maqâmlar’ı vardır. Su’da boğulan Ordu’da bıraktı bunları geride. Wârisler’i başka başka Topluluklar oldular.

 

Alıntı:

 

‘‘Andolsun Biz kendilerinden önce Fir'awn'ın *Qawmi’ni* de denedik* ve Onlara Kerîm bir Elçi* gelmişti. /"Allâh'ın Kulları’nı* Bana teslim* edin, gerçekten Ben Sizin için Güvenilir* bir Elçi'yim. /Allâh'a karşı büyüklenmeyin*. Elbette Ben Sizin için Açık bir Delil* getirmekdeyim. /Ve doğrusu Ben Sizin Beni recmetmenizden* Benim de Rabb'im Sizin de Rabb'iniz olan’a sığındım*. /Eğer Siz Bana inanmıyorsanız bu durumda Ben’den ayrılın*.’’dedi  /Sonunda Rabb'ine "Gerçekten bunlar Suçlu* bir Qawim’dirler" diye Bed Duâ etti. /Öyleyse Kullarmız’ı* Geceleyin* yürüt*, kesinlikle takib edileceksiniz.  /Deniz’de* Durgun ve Açık* bırak. Çünkü Onlar Su’da 44-027boğulacak* bir Ordu’dur*. / Onlar nice Bahçeler* ve Pınarlar* terk etmişlerdi*. / Ekinler* ve Güzel Maqamlar*. Ve kendilerinde Sevinç içinde* yaşadıkları Ni’metler*. /İşte böyle. Biz bunları başka bir Qawm’e Miras* olarak verdik. Onlar için ne Gö*k ne Yer* ağlamadı* ve Onlar Ertelenenler’den* olmadı.’ (ed-Duhân/017-029)

 

 

            TERTİL X

TERTİL XI