XXVII.Cüz

.

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

10 Kasım 2004/27.Cüz'den

 

http://www.entelektuel.com/wp-includes/images/Dua_FAA4/415348358_0d95b8c88b8.jpg            27.Cüz’ü, Ramazan’ın 27.sinde okumak.. Tertil Düzeni’nde 27.Sıra’ya yerleştirdiğimiz Sûre-i Qadr’in 27.Kelimesi’nde işaretlediği (hiye) Leyle-i Qadr’in Sevinci’ni paylaştığız  Qadir-şinaslar’a ne Mutlu! Gün ve Gece. 610lar’ın Dünyâsı’nı, 40.Fil Yılı’nın Mekkesi’ni, Topyekün ‘Âhiru’z-Zaman’ı, ‘Zulumât’tan ‘Nûr’a çıkaran Wahy’in bu 57.İstasyonu’nda soluklanıyoruz. Dâwûd’un ‘Hadîd’i artık Medine’dedir. Bütün bir Zaman’a Bedel (Elf-i Şehr) , Zaman’ın İkindi Waqti’nde Tenzil edilen Mülkü’nde erdirildiğimiz (İhrâc) ‘Tamamlanmış Ni’met’in ‘Küfrân’ı olmamamız, ‘Ulu’n-Nâme’ye dönüşmememiz için sesleniyor Demir’den Wahy. Hayır, Nâfıq ve Câhid olmaya Çağrı değil bu kez.. Nâfıq ve Câhidler’in Eşsizliği’ne Vurgu. Fetih Bir Dönemec, Feth’in Yolu’nu açan Miftah Hüwiyeti’ndeki İnfâk ve Cehd gibisi var mı?  ‘Küçük Generaller’in Sapan’daki ‘Hicâre’si, Hadîd’den de Çetin. Wâqıa Sâbiqûn-u Ewwelîn’den bahs’ediyordu, Hadîd altını çiziyor Fetih’den Önce oluşun.

 

Alıntı:

 

            ‘Gökler’de* ve Yer’de* olanlar’ın tümü Allâh'ı* Tesbih* etmiştir. O, Azîz'dir, Hakîm'dir*./ 57-003Gökler’in* ve Yer’in* Mülk’ü* O'nundur. Diriltir* ve Öldürür*. O Herşey’e Qadîr'dir*. Ewwel'dir*, Âhir'dir*,  Zâhir'dir*, Bâtın'dır*. O, Herşey’i Bilen'dir*. /Gökler’i* ve Yer’i* Altı Gün’de* yaratan*, sonra da Arş’a* İstiwâ* eden O'dur. Yer’e* giren’i*, ondan çıkan’ı*, Gök’ten* inen’i* ve ona çıkan’ı* bilir. Siz, her nerede iseniz, O Sizin’le beraberdir. Allâh yaptıklarınızı Gören'dir. /Gökler’in* ve Yer’in* Mülk’ü* O'nundur. İşler Allâh'a döndürülür./ Gece’yi* ve Gündüz’ü* katar*, Gündüz’ü de Gece’ye bağlar*. O, Göğüsler’in Özünde* olan’ı Bilen'dir*. /Allâh'a ve Elçisi’ne* inanın*. Sizi kendileri hakkında Halifeler *kılıp size Harcama Yetkisi* verdiği Şeyler’den İnfaq* edin. Artık Siz’den kim İmân* edip İnfâq* ederse, Onlar için Büyük bir Ecir* vardır./ Size ne oluyor ki, Elçi* Sizi Rabb'ine* inanmaya* çağırırken* Allâh'a* inanmıyorsunuz? Oysa O, Siz’den Kesin bir Söz* almıştı, eğer inanıyorsanız*. /Sizi Karanlık’tan* Nûr’a* çıkarması için Kulu’na* Apaçık Âyetler* indiren* O''dur. Kuşkusuz  Allâh*, Size karşı elbette Şefkatli-olan'dır*,  Rahîm'dir*. Size ne oluyor ki, Allâh* Yolu’nda* İnfâq* etmiyorsunuz?/ Oysa Gökler’in* ve Yer’in* Miras’ı* Allâh'ındır*. İçinizden, Fetih’ten* önce İnfâq* eden ve Savaşanlar* bir olmaz. İşte Onlar, derece olarak sonradan İnfâq* eden ve Savaşanlar’dan* daha Büyük’tür. Allâh, herbirine en Güzel olan’ı* waad’etmiştir. Allâh*, yaptıklarınızdan* Haberdâr'dır.*’   (el-Hadîd/001-010)

              

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL III

TERTİL V

               TERTİL XI

TERTİL XII

 

Muqâbele Edenler:

 

*Bir SmsHira Bilinci’yle Donanalar’ın Qalbi’ine Nuzul eder Âyetler bu Gece, Rabbimiz Cümlemiz’e Qadir Gece’si Hürmeti’ne bu Ni’met’i bağışlasın, Qandiliniz Mübârek olsun.’