XXVII.Cüz

.

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

 

12 Aralık 2001/27.Cüz'den

 

http://i53.tinypic.com/9bde3a.jpgZâriyât Sûresi’nin İkinci Bölüm’ü, Tûr, Necm, Qamer, Rahmân, Waqıa ve Hadîd Sûreler’i 27.Cüz Wahyi’ni oluşturuyor.

Necm Sûresi'nin Bünyesi’nde yer aldığı İddia edilen ‘Garanik Âyetleri’ İftira’sı Wesilesi ile 1989 Kışı’nda yaşananları hatırlıyorum. Cici Salman; Haqqındaki Fetwâ’ya rağmen Hayat’ta, Usâme'nin Başı’na konulan Ödül’ün haqedilmesine Ramak kalmış gibi. Sorsun birileri: ‘Nerede Yanlış yaptık

Necm Sûresi’ne bitiştirilen Qamer Wahyi'nin Bünyesi’nde Mükerreren yer alan Âyetler ‘Tedebbür edenler için kolaylaştırılmış bir Qur'ân’dan bahseder. Humaniter Yaratık'ın ‘Rasyon’la beslendiği bir zamandan beri ,Aql’a Wedâ etmişlere, Qur'ân kapamış Kilitleri’ni..

Qamer yarılsa, Yıldızlar kaysa da Siperleri’ne Sinmişler’in bekledikleri ‘Esenlik Günleri’ pek gelesi görünmüyor.

Rahman Sûresi'nin Mükerrer Âyeti’nde yer alan ‘Al⒠Kelimesi’nin Ni'met olarak Çevrisi’ni pek İsâbetli bulmuyorum. Sûre’nin İkili Hitap Tarzı’nın iki Muhâtabı’nı, Wahy’le Sorumlu tutulan Erkek ve Kadın Çift’i olarak algılayan bir Nazar’la Sûre’nin Bütünü’nü yeniden okumaya ne dersiniz?

Wâqıa Sûresi’nin Üç İnsan Kategorisi’nin ‘Sâbiqûnu Ewwelîn’i Kimler’dir?

Hadid Sûresi'nin ‘Mizân’ı nerede? Rahmân Sûresi'nde ‘wazedildigi’ söylenen ‘Mizân’dan Şaşmış bir Dünyâ’nın ‘Tuğyan’ı Karşısında ‘Küresel Roma'nın ‘Aqtârı’ndan kaçacak ‘Sultânımız var mı?

 

Alıntı:

 

53-023                     ‘Gördünüz mü haber verin, Lat* ve Uzzâ'yı*. Ve üçüncü Put olan Menât'ı*.  Erkek* sizin, Dişi* de O'nun mu? Eğer öyleyse bu, (sizin dişiyi yeren Mantığınıza göre) Çarpık bir Paylaşma* .Bu (Putlar ve İsimleri), sizin ve Atalarınız’ın* isimlendirdiğiniz* İsimler’den* başkası değildir. Allâh*, onlarla ilgili bir Sulta* indirmemiştir. Onlar yalnızca Zann’a* ve kendilerinin Hew‘a* olarak arzu ettiklerine uymaktadırlar*. Oysa Andolsun, onlara Rabb'lerinden* Hidâyet* gelmiştir. Yoksa İnsan’a* her Temenni *ettiği şey mi var? İşte, "Son"* da, "İlk"* de Allâh'ındır.*’ (en-Necm /019-025)

 

 

       TERTİL I

          TERTİL II

TERTİL III

TERTİL V

TERTİL XI

TERTİL XII