XXVII.Cüz

.

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010  

2011

 

30 Ekim 2005/27.Cüz'den

 

885427.Cüz’den Sûre-i Rahmân’la  daha TERTİL I Okumalarımız’da tanışmıştık, TERTİL II  buna Necm’i ekledi. Nasipse Bayram Sonra’sı TERTİL III  Qamer Sûre’si  Qıraat Duraklarmız’dan olacak.

Ramazan Qamer’i’ne kitlenen Gözler, Ağızlar’dan dökülen ‘İşte Hilâl’ Müjde’si ile başlarmış Şehr-u Ramazan. Medeniyet’in Bağrı’nda  ‘Hilâl’i Ruyet’in Gönüller’e verdiği Surûr; Medine’nin Bidâyeti’nde ‘Bedr’i gören Kızlar’ın ‘Talaa..’ Şarkılar’ı.. Bedr’i görmek Şükr’ü Wâcib kılardı; Şehr-u Ramazan’ı Ru’yet, el-Hamdu li’llâhi ile başlayacak Muqâbeleler’in Haberci’si oldu. 27.Gün’ün Hilâl’i Zewâl’e doğru kaymadan bu Değerli Gece’de Hitâm’a erdirmek istiyor Qârîler Qıraatleri’ni. Qıraat Hitâm’e eriyor, Nübüwwet Hatemiyet’e.. Medine’nin Bedr’i Gök’te Hilâl’e dönüşüyor, Medeniyetimiz’in  Asru’n-Nebi Sonra’sı  12 Qureyşî Yüzyılı’nda (ya da Şuhurumuz)  Nucûm’a Kılavuzluk ediyor. ‘Din, Süreyya Yıldızı’na mı çekildi’ diye iç geçirilen bir Fetret’in ardından, ağlamayı Bülbül’e değil, bize daha yakışır gören bir Hicrân’ın ardından, Târıq Semâ’da göz kırpıyor, Hilâl’in önünde raksediyor Dâwûd’un Yıldız’ı. Yıldız’ı yükseliyor Âl-i Dâwûd’a Wâris Demir Oğuz’un ‘Silsile-i Zeheb’le kaplanmış Efrâd’ı..

Saat yaklaşıyor.. Gâr-ı Hira’da Gökler’de Qamer hangi Desen’le Yüzü’nü gösteriyordu bilinmez; Gökler’in Wahy’i, Rasûl-i Kerim’in Sadrı’nı Teşrih ediyordu. Belde-i Emîn’de başlayacaktı İnfilâq, İnşiqâq asıl, Qamer’de değil. Suhûf-u Uhrâ İnzâl oluyor; Zaman Kronometresi’ni yeniden kuruyordu Âhiru’z-Zaman Nebi’si için. Büyü değil, önlerinde duran Elçi Haqiqât’in taa kendisi idi. Allâh’ın Âyet’i.. Apaçık Ufuq’ta, Sidretu’l-Müntehâ’nın yanında Gerçeğe Mülâqi olan. Yıldız olma Şanslar’ı vardı bütünü’nün, Hewâları’na uymasalar, Tekzib’i seçmemiş olsalardı. Niceler’i Sebat edemeyen Yıldızlar’a dönüştü, kaydılar. Belde-i Emîn Şaqq-etti. Hilâl’in yanında konumlanamadılar. Her İş nasıl Taqdir olmuşsa Qadir Gecesi’nde, orada Qarar kaldı.

Bugün Saatlerimiz’i 1 Saat Mazi’ye alıyoruz. Âti için, Hız bulabilmek için. Bu Gece Fecr’e dek Doğum Sancısı’yla Muzdarib’iz. İfrit’ten Sual’in Kılı’nı çekmeye Mahkum Aqıllarımız. Cemiyet’in Rahmi’nde İtiqaflar Sabah’ı gözlüyor. Tohum, Toprak’tan Başı’nı kaldırmak için Yüzey’i kokluyor. Cüzler Hitâm’e eriyor, Bayram’ın Awdeti’ne kuruyor Saatleri’ni.. Bayram Temizliği başlıyor, Her Kent, Her Mahalle, Her Ev Süpürgeleri’ni tutmalı.. Hilâl, Gece’yi yarıp geçecek Nucumu’nu bekliyor. Âdeta Mars gözkırpıyor Yıldız olmaya, Qarin olmaya Tâlib Dünyâlılar’a: ‘Bu Gece size biraz daha Yakın’ım.

Mahallemiz’in İnsanlar’ı ile Bayram’ın 2.Gün’ü Dâwûd’un Dârı’nda, 2 Bayram Arası’nda Şeb-i Aruz Niyetimiz.. Eyyâmu’llâh’ın İnsanlar arasında Dönüşümlü Yasası’na 22 Yıl sonra bir Soluk alarak tekrar bakmak Ni’yeti’yle.. Leyli Qadriniz Mübârek ola.

 

Alıntı:

 

54-007 

                        ‘Yaklaştı* Saat* ve yarıldı* Ay* (toprağı). Onlar bir Âyet* görseler, Sırt çevirirler* ve "Süregelen bir Büyü’dür"* derler. Yalanladılar ve kendi Hewâları’na* uydular*. Oysa Her İş *sonunda kendi Amacı’nda Qarar kılacaktır*.’ (el-Qamer/001-003)

 

            -------

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL III

TERTİL V

               TERTİL XI

TERTİL XII