XII.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011



06 Kasım 2003/12.Cüz'den

 

            ’Biz’i, Âd, cuz12-2003Semûd ve Medyen Qıssası’na Sûre-i Hûd aynı Uslub’la Dâhil eder …. Qawimler ve içlerinden ‘Onlara gönderilen Kardeşler’i’.. Hûd, Sâlih, Şuayb…  Tora’nın Tahkiye etmediği bu Metinler Qur’ân’ın İlk Muhâtab Nesli’nin ‘Esâtir’i arasında anılıyorlardı.. ‘Ewwelin’in Muhallid’ Qaderi’ne, Peygamberleri’nin Sûre’ye Ad olduğu  Nûh Sonrası’na 'Âdı’l-Ûla' ile dalıyoruz. Rabbi’nin üzerinde bulunduğu Mustaqîm Sırât’a çağıran Hûd’ın Qıssası’na..

            Hûd’u ihtiyarlatan bu Tebliğ’den başka bir Tebliğ yok’tu Mekke’de. Bugün de.. Tüm Çağlar’a uzanan Mesajlar’dır bunlar.

 

Alıntı:

 

11-054"Âd'a* da Kardeşler’i* Hûd'u* gönderdik . /: "Ey Qawmim*, Allâh'a Kulluk edin*, sizin O'ndan başka İlâhınız* yoktur. Siz ancak yalan olarak İlahlar düzenlersiniz*." "/Ey Qawmim, ben bunun karşılığında sizden hiç bir Ücret* istemiyorum. Benim Ecr’im, beni yaratana* ait’tir. Aqletmeyecek* misiniz?" /"Ey Qawmim, Rabb'inizden bağışlanma* dileyin, sonra O'na Tewbe* edin. Üstünüze Gök’ten* Sağanak* yağdırsın ve Güzünüz’e* güç katsın. Suçlular* olarak ondan yüz çevirmeyin," dedi. /"Ey Hûd" dediler. Sen bize Apaçık bir Belge* ile gelemedin ve biz de senin Söz’ünle İlâhlarımız’ı* terk etmeyiz*. Sana inanacak da değiliz. / Biz: " Bazı İlâhlarımız seni çok kötü çarpmıştır* deriz başka bir Şey demeyiz." dediler./De ki: "Allâh'ı Şâhid tutarım*, siz de Şâhidler olun ki, gerçekten ben, bizin Şirk* koştuklarınızdan Uzağım*. O'nun dışındaki (İlahlardan). /Artık siz bana, Topluca dilediğiniz Tuzağı*  kurun, sonra bana Süre de tanımayın! Ben gerçekten, benim de Rabb'im, sizin de Rabb'iniz olan Allâh'a Tewekkül* ettim. O'nun Alnı’ndan yakalamadığı Yeryüzü’nde debelenen Canlı bir Şey yoktur. /Benim Rabb'im, Dosdoğru bir Yol* üzerindedir. Buna rağmen yüz çevirirseniz*, artık size kendisiyle gönderildiğim Şey’i Tebliğ* ettim. Rabb'im de sizden başka bir Qawm’i* getirir. Siz ona hiçbir Zarar* veremezsiniz. Doğrusu benim Rabb'im, Herşey’i Koruyan'dır*."

/Emrimiz* geldiği zaman, tarafımızdan bir Rahmet* ile Hûd'u ve onunla birlikte İnananları kurtardık*. Onları Ağır bir Azâb’tan* kurtardık. /İşte Âd. Rabb'lerinin Âyetleri’ni* tanımayıp reddettiler. O'nun Elçileri’ne* İsyan* ettiler ve her İnatçı Zorba’nın* ardınca yürüdüler. /Ve bu Dünyâ’da* da, Qıyâmet Günü'nde* de Lânet’e* uğratıldılar. Dikkat edin, gerçekten Âd, Rabb'lerine küfrettiler*, Dikkat edin Hûd Qawm’i Âd Rahmet’ten uzaklaştırıldı." (Hûd /050-060) 

 

 

    TERTİL VII

    TERTİL VIII