XII.Cüz

 


 2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010 

2011


26 Ekim 2004/12.Cüz'den

 

            Nûh, Hûd, Sâlih, Şuayb, İbrâhim Lût, Mûsâ, Hûd cuz12-2004Sûre’si Bünye’sinde Hikâye’si anlatılan Bu Doğru Haberler’le Hz.Rasûl’un Qalb’i Taqwiye edilmek istenmişti, Hz.Rasûl’ün ve onun Dâwası’nda Fenâ bulmak isteyen Tüm Risâlet Yolcuları’nın.. Gerçeğin, Zikr’in İnzâr’ın ta kendisi… İlâhî Hikmet anlatılan bu Haberler’in ardından soruyor: ‘Bunlardan çıkacak Sonuç, Satırlar arasında beklediğiniz Cewab’ı buldunuz mu?’

Arz Fesâd’a verilirken, Görev’i onu önlemek olması gerekenlerin çoğunun Refâh’ın Peşi’ne düşmeleri ne Hazin bir Tablo.. Zalim’diler, Mücrim’diler. Arz’ın Islâhı’na kitlenen bir Wasat Ümmet Sahne’de oldukça Allâh’ın Genel bir Helakı’nı gelmezdi.  Muslih bir Tek Ümmet’i var’etmeye adanmış bir Hayât, elbet Her Türlü Taqdir’in üstündedir. Ama Küresel Refâh Umudu’yla Ev’den kaçan Evsizlerimiz? Artık Ehl-i Beytten sayamayacaklarımız.. Sûre-i Hûd bunları fısıldıyor Kulaklarımız’a. Herkes Mayası’nda olanı yapacaktır. Fesâd’a Su taşıyanlar için vardır Cehennem. Var olmaya Dewâm edecek Ecinnîler’e.. Gökler’in Yer’in Gaybı’na Muttali olan’ın biz’den beklediği İlâm şu: ’’Yapacağımızı yapın, biz de yapacağız. Fesâd’ın küreselleşmesini bekleyin, biz de bekliyoruz Tenwir’in Âlemler’i kuşatmasını..’ Sûre’nin Ewweli’nde anlatıldığı üzre, Sa’yımız nasıl şekillenecek, neye Tâlip olacağız, olmayacağız hepsi ortaya çıkacak. Emr’olundukları gibi İstiqâmet tutmak isteyenlerin Yol’u belli. Sırâta’l-Mustaqîm. O’na Kulluk ve , ona Tewekkül Yol’u.. Islâh’a sırt çevirip Refâh’a koşuşanlara son bir kez sesleniyor Hûd’un Ad’ını verdiğimiz Sûre: ‘Rabb’in yapmakta olduklarınızdan Habersiz değildir.’ Sırtı’nı çatırdatan bir Ders’le çıkmak için bu Beyânlar’dan, Omurga’sı olması lâzım İnsan’ın..

 

Alıntı:

 

"Sizden önceki Kuşaklar’dan*  Arz’da* Fesâd’ı* önleyecek Fazilet Sâhibler’i* bulunmalı değil miydi? Onlar’dan kurtardığımız* pek azdır. /Zulmedenler* ise, içinde bulundukları Refah’ın* Peşi’ne düştüler. Onlar Mücrimler’di*. / Halq’ı, Islâh eden* kimseler iken, senin Rabb'in o Ülkeler’i Helak* edecek değildi. /Eğer Rabb'in dileseydi, İnsanlar’ı elbette Tek bir Ümmet* kılardı. Oysa Onlar Anlaşmazlığı* sürdürmektedirler. Rabb'inin Rahmet* ettikleri dışında. Onlar’ı bunun için yarattı*. Böylece Rabb'inin Söz’ü* tamamlandı*.  /"Andolsun  Cehennem’i* Cinler’den* ve İnsanlar’dan*, Onlar’ın Tümü’nden dolduracağım. /"Sana Elçiler’in* Haberleri’nden Qalbi’ni* kendisiyle sağlamlaştıracak* Doğru Haberler* aktarıyoruz*. Bunda da Sana 11-121Haqq* ve Mü'minler’e* bir Öğüt* gelmiştir. İmân etmeyenler’e de ki: "Yapabileceğinizi yapın,  kuşkusuz Biz de yapacağız. /Ve gözleyip durun,  gerçekten Biz de gözleyip durmaktayız*." /Gökler’in* ve Yer’in* Gayb’ı* Allâh'ındır. Bütün İşler* O'na döndürülür. Öyleyse O'na Kulluk* edin ve O'na Tewekkül* edin. Senin Rabb'in yapmakta olduklarınızdan Habersiz değildir.’ (Hûd /116-123)

 

 

    TERTİL VII

            TERTİL VIII