XXI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007  2008 2009 2010

2011

 

26 Kasım 2002/21.Cüz'den

 

Bütün Eğitim Kurumları’nın ‘Küresel Okul’un Distribütörler’i hâline dönüştürüldügü bir  Ceberrut-Çağ'ın ‘Okulsuz Toplum’ Philoları’na bir ‘Ebebeyn İnsiyatifi’  için 21.Cüz’den Luqman'ın ‘Sophosu’na Ciddi bir Nazar’la Nazar etmelerini dilemek, Elim’den gelir sanırım, ey Ebebeynler... Sûre-i Luqman’a bir de bu Nazar’la bakın. Tewhid ilkin Ebebeyn’in Evi’nde Bütün bir Yaşam’ı kuşatacak bir Hikmet olarak naqş’ediliyor Gönüller’e. Kurumlar artık Uc’u Şükr’e çıkmayacak bir Örümcek’i Musallat edemeyecektir Ağlarımız’a. ‘Uff’ diyen bir Merkeb Ses çınlamayacaktır Dâru’l-Hikmeler’de.

 

 

 

 

 

 

 

Alıntı:

31-014

"Andolsun, Biz Luqmân'a* "Allâh'a şükret*" diye Hikmet* verdik. Kim şükrederse*, artık o, kendi Nefs’i lehine şükreder*. Kim de küfrederse*, artık kuşkusuz Allâh Ganî'dir*, Hamîd'dir*. /Hani Luqmân Oğlu’na* öğüt vererek şöyle demişti: "Ey Oğlum* Allâh'a Şirk* koşma. Kuşkusuz Şirk , gerçekten Büyük bir Zulüm’dür*." /Biz İnsan’a Anne ve Babası’nı* Tawsiye* ettik. Anne’si* onu Hamileliği’nde Zorlukla taşımıştı*. Onun Süt’ten ayrılması da, iki Yıl* içinde oldu. /Hem Bana, hem de Anne ve Babana* şükret, dönüş* yalnız banadır. /Bununla birlikte onların ikisi hakkında bir Bilgin* olmayan Şey’i bana Şirk* koşman için, seni zorlarlarsa* , bu durumda onlara İtaat etme* ve Dünyâ* da  onlara Ma’ruf* üzere geçin ve bana gönülden yönelenin Yolu’na* uy*. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. / Böylece Ben de size yaptıklarınızı  bildireceğim*.

/"Ey Oğlum, gerçekten bir Hardal Tane’si*  Ağırlığı’nda*olsa da, ister bir Kaya Parçası’ndan* ya da Gökler’de* veya Yer’de* bulunsa bile, Allâh onu getirir. Kuşkusuz Allâh, Latif*dir, Haberdar'dır*. /Ey Oğlum, Salat’ı* kıl, Ma’ruf* olanı emret, Münker* olandan sakındır ve sana İsâbet* edene karşı sabret. Çünkü bunlar, azmedilmesi gereken İşler’dendir. /İnsanlar’a Yanağı’nı çevirerek ve böbürlenmiş* olarak Arz’da* yürüme. Çünkü Allâh, her Büyüklük taslayan Böbürleneni* sevmez. /Yürüyüşünde orta bir yol* tut, Sesi’nden* de kıs. Çünkü,  Sesler’in en Çirkin’i Eşekler’in* Sesi’dir." (Luqmân/012-019)

 TERTİL IX

 TERTİL XII

  TERTİL XIII