XXI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

            24 Ekim 2005/21.Cüz'den

 Mahya Işıklar’ı Yazıları’nı Wedâ’ya dönüştürmeye başladılar. Âkifler’in Daha bir Dikkatli oldukları Witr Günleri’nin İlki’ndeyiz. 21, 23, 25, 27, 29..  Son On Cüz’ün İlk Sûre’si Roma’nın Adı’nı taşır, Son Cüz Bünyesi’nde Qureyş’i barındırır. Mekkî Yıllar Tertil XIII’de Rûm, Ankebut, Mutaffifin ile sonlanır. Yesrib Medineleşerek Roma’nın karşısına dikilir.  Buyût-u Ankebut değil, ‘İçlerinde Nûr olan Buyût’. Allâh Hizbi’nin Ahzâb’la sınandığı Yıllar’ın Nostalji’si İçkin bu Cüz’e. Ankebut onları Ehl-i Kitâb olarak anar. Medine’nin Yaşama Düzen’i bu Anış’ta çatılan Çatı üzere oldu, Medeniyet Zimmet Ehli ile İlişkisi’ni bu Huquq üzerine Binâ etti.

Kitâp’tan ne wahy’edilmişse onu Tilâwet ederiz biz. Bize indirilmiş olan, Tüm İnsanlığa okuduğumuz Kitâb, Tüm Sorunlarımız’ın Çözümü’nde Yeterli bir Temel’e Sâhip’dir. Haqiqat’in peşinde olanlar için bir başka Âyet’e İhtiyaç hissettirmeyecek kadar Açık’tır onun Dil’i... O Dil, ne Wahy Kâtipleri’ne , ne de Wahy’i onlara Dikte ettiren’e Nisbet edilemeyecek İlâhî Dil’dir. Butlan’a gömülmemiş olanların, Zulum’le kirlenmemiş olanların anlayacağı bir Dil.  Sadrı’nda İlim’den bir Nasip olan için Apaçık olan Âyetler’dir bunlar. İnanma Potansiyel’i olanlar için onun Zikr’i yeter, Uyarı’yı alan için bir Rahmet’e dönüşür.  Allâh’ın Zikri’nden daha Büyük olan ne vardır şu Gökkubbe altı’nda? Roma’dan Tahrir gerçekleşirse, Ahzâb’ı Şemsiyemiz altında bekleyen ancak Rahmet’tir, Ahsen Mücâdele’dir. Biz de olan ‘Kuşatıcı bir İmân’dır, Tüm Risâlet Çağları’nın Ceryan ettiği Coşkun Enhâr, Çağlayanlar.. 21.Cüz’ün Okurları’nı İftar ettirecek Sadâ’ya Kulak verin: ‘Haydin Felâh’a..’ Kulak verin: ’Haydin Salât’aFıtrat Geceleri’nde Terâwihler’in Coşku’su.. Salât, gerçekten Fahşâ ve Münker’den alıkor, Hikmet’le doldurur Sudur’u.. Secde’yle  En Yakın’a Yakın eder.  Ey Ahzâb, Ruqu edenler’le birlikte Ruqu etmez misiniz?

Alıntı:

            ‘Sana Kitâp'tan* wahy’edileni* oku ve Salât’ı* kıl. Gerçekten Salât Fahşâ’dan* ve Münker’den* wazgeçirir.  /Allâh'ı zikretmek* ise en Büyük’tür. Allâh yaptıklarınızı bilmektedir. / İçlerinde zulmedeleri* dışında -, Kitâp Ehli’yle* en Güzel* tarzda Mücâdele* edin. /Ve deyin ki: "Bize indiriline* de, Size indirilene de inandık*, 29-046Bizim İlâhımız* da Sizin İlâh’ınız da Bir’dir ve Biz O'na Teslim* olduk." / İşte Biz Sana böyle bir Kitâp* indirdik*. Bundan dolayı kendilerine Kitâp verdiklerimiz* O’na inanmaktadırlar*.  Bunlar da O’na inanacaklar* vardır. Küfredenler’den* başkası Bizim Âyetlerimiz’i* İnkar* etmez. /Bundan önce Sen hiç bir Kitâb’ı okuyan* değildin ve O’nu Sağeli’nle* de yazmıyordun*. Böyle olsaydı, Bâtıl’da* olanlar  kuşkulanırlardı*. /Hayır, O, kendilerine İlim verilenler’in* Göğüsleri’nde* Apaçık olan Âyetler’dir*. Zulmedenler’den başkası Bizim Âyetlerimiz’i* İnkar etmez. /Dediler ki: "Ona Rabb'inden* Âyetler* indirilmeli* değil miydi?" De ki: "Âyetler* yalnızca Allâh'ın* katı’ndadır. Ben ise, ancak Apaçık bir Uyarıcı'yım*." / Kendilerine okunmakta* olan Kitâb'ı* Sana indirmemiz* Onlar’a yetmiyor mu? Elbette, bunda inanacak bir Qawim* için gerçekten bir Rahmet* ve bir Zikr* var’dır.’ (el-Ankebût/045-051)

 

TERTİL IX

TERTİL XII

TERTİL XIII