XXIII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

         26 Ekim 2005/23.Cüz'den

 

            Sûre-i Sad   , Nûh'un Qawm’i, Âd, Kazıklar Sâhib’i Fir'awn, Semûd, Lût Qawm’i ile Ashâb-ı Eyke‘ye şöyle bir dokunduktan sonra  Ewwâb Dâwûd’un Qıssası’na Aşağı’daki Âyetler’le başlar.  cuz23-2005Ewwâb’  Sûre’nin Tüm Qıssaları’na Damgası’nı vuran bir Kavram’dır adeta. Muharref Tewrat’ın Krallar arasında andığı Zu’l-Eyd’e bahşediilen en Büyük Unwan’dır Abd. Sâd’ın İlk Deyatlı Qıssası’nın Giriş Cümlesi’ne TERTİL I’den Nûn Sûresi’nden Âşina’yız. ‘We’sbir ala ma yekulûne..’ Bayram sonrası TERTİL III  de Tilâwetimiz içinde olur inş.

         Kuşlar ilkin Ard-u Selâm’da Dâwûd’un Dârı’nda haşr’olmuşlar. Uzun Çöl Yılları’ndan beri her bir Cüz’ü bir Dağ’ın başında ölmüş bir Ümmet’i diriltir Rabb’leri.. Kaybolmuş Koyunlar Zikr’le dirilir, Ewwâblar’a katılır. Ewwâb olabilen Yaşayan Âyetler’e Ewwâb olur Kuşlar.

             Waqit daralıyor, ‘Yanağını dışarının Soğuğunu hissederek Cam’a dayayıp, Ev’in Çapraz’ındaki Cami’nin Işıkları’nın yanmasını bekliyor Çocuklar ‘; Babaları’nın Adlar’ını Ahmed, Mehmed koyduğu Çocuklar. ‘Aydınlanma’nın Rasyonu’na Fedâ etmezlerse Aqılları’nı, Merhâmet olunmaları Muqadder Kuşlar. Ewwâb olası Kuşlar..

 

            Alıntı:

 

            ‘Onların söylemekte olduklarına karşı sabret* ve Bizim Güç Sâhibi* Kul’umuz* Dâwûd'u* hatırla*. Çünkü O, İyi’ye Yönelen* biri’ydi. / Doğrusu Biz Dağlar’ı* ona boyun* eğdirdik, Akşam ve Sabah* onlar kendisiyle birlikte Tesbih* ederlerdi. /Ve haşr’olan toplanan Kuşlar da. Hepsi de O’nun’la Yönelenler'di*. /O'nun 38-021Yönetimi’ni* güçlendirmiştik*. Ona Hikmet* ve Anlatım Güzelliği* vermiştik.’  (Sâd/ 17-20)

 

 

 

          TERTİL III

  TERTİL IX