XXIII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

         06 Kasım 2004/23.Cüz'den

 

            cuz23-2004İlk’i ile A’râf Sûresi’ndeki Terkip’te karşılaştığımız Sâd Harfi’ne, İkinci olarak 19.Sûre’nin başındaki Terkip’te Mülâqi oluruz. 38.Sûre’ye ise Müstakilen Damgası’nı vurur. Tüccârlar’ın 90 olarak okuduğu daha  TERTİL III’de 3. Muqatta Harf’i olarak tanıştığımız 88 Âyetli Sûre-i Sâd’ın 44.Âyeti’ne kadar Gündem Qudüs Hilâfeti’dir. Deneme’den geçirilen Dâwûd ve Oğlu Süleymân.

            Bir ‘Zikr’ olarak Aşağı’ya alıntıladığım Qıssa Mekke’nin Gündemi’ne inmektedir. Bu Mütekebbir (İstihzâ olarak ‘İzzet’ ), Paramparça olmuş Görüş Sâhipleri’n Târihî Derinlikleri’ne bir Sondaj vurgulmaktadır. ‘Âile’den ‘Biricik İlâh’a doğru yapılan Çağrı hem Muhtewâ’sı nedeniyle, hem de Temsil Sâhibi’nin Sınıf’ı Nedeniyle reddedilmektedir. Semâwât ve Arz’ın Mülk’ü, Hazineleri’nin üzerinde Sözhaqlar’ı varmışcasına satılan Çalım için Gerekli’dir bu Sontaj. Sözde-İzzet’in onları sewkettiği Milletu’l-Âhire’dir, ne de Erken çıkmışlar Târih’in Sonu’na.

 

         Alıntı:

 

            38-006‘Sâd*.  Andolsun Zikr* dolu Qur'ân'a*. / Bilâkis, İnkarcılar* bir Tuhaf Gurur* ve bir Parçalanma* içinde’dirler. / Biz kendilerinden önce, nice Kuşaklar’ı* Helak* ettik , Onlar Feryâd* ettiler, ancak artık Kurtuluş Zaman’ı* geçmişti. / İçlerinden kendilerine bir Uyarıcı'nın* gelmiş olmasına şaştılar*. /Kâfirler* dedi ki: "Bu, Yalancı* bir Büyücü’dür*.İlâhlar’ı* bir Tek İlâh mı yaptı? Doğrusu bu, Şaşırtıcı bir Şey." /Onlar’dan Önde gelen bir Bölük*: "Yürüyün*, İlâhlarınız’a karşı da Qararlı* olun. Çünkü asıl istenen bu’dur" diye çekip gitmişti. /"Biz bunu Öteki Milletler’de* işitmedik, bu İçi Boş bir Uydurma Söz’den başkası değildir. /Zikir, içimizden O'na mı indirildi? " dediler. /Bilâkis, Onlar Benim Zikrim’den bir Kuşku* içindedirler. Hayır, Onlar henüz Benim Azâbım’ı* tatmamışlardır*. /Yoksa Üstün* olan, Karşılıksız Bağışlayan* Rabb'imizin Hazineler’i* Onların yanında mıdır? /Yoksa Gökler’in* ve Yer’in* ve bu ikisi arasında bulunanların Mülk’ü* Onların mı? /Öyleyse, Sebebler’le* yükselsinler*. Onlar, burada Fırqalar’dan* olma Bozgun’a* uğratılmış bir Ordu.’ (Sâd/ 1-11)

 

 

          TERTİL III

  TERTİL IX