XXVIII.Cüz

 

  

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010  

2011

 

         22 Kasım 2003/28.Cüz'den

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi7ZYE5VDe9GwelimGitGwtyLg9oppZmUJKgZuHUAw0sAwc9-28A            Adı’nı İlk Âyeti’ndeki ‘Münâfiqûn’ Kelimesi’nden alan 63.Medine Sûresi’nin aşağıya alıntıladığım Son Bölüm’ü ‘Nifâq’ın ‘İqtisâdî Taktiği’ni ortaya koyuyor..  ‘Semâwât ve Arz’ın Hazineleri’nin Sâhib’i olan Allâh’ı, Taraftarları’nı Ekonomik Zaaf’a uğratarak  ‘dağıtabilecekleri’ni  hesaplarlar..  Onlar ‘İzzet Sâhibi’dirler Zannları’nca.. Öyleyse ‘Zayıf olan’ Medine’den sürülecektir..  Bu Plan’ın Uygulayıcıları’nın bu Beyânlar’ı Kent’in Reklam Panoları’nda İlan edilmez elbet.. Sûre’nin Girişi’nde Onlar’ı Nasıl ‘İmânları’na Mü’minler’i inandırmaya çalışır halde iken bulmuştuk..

            Bu Kısa ama çok Önemli olan Tespitler Medineliler’i derinden sarsar. Herkes ‘Nifaq’tan Nasibi’ni sorgulamaya Da’wet edilir.. ‘Mallar’ ve ‘Çocuklar’  yani ‘Ölüm’ü bizlerden uzaklaştırmaya Güçler’i yetmeyecek olan ‘Aktörler’in Bizi ‘Allâh’ın Zikri’nden alıkoymada ‘Güçlü’ kılınması ne kadar Acı olacaktır..  Hayât’ın Son Demi’nden aralanan bir Sahne dikiliverir Karşımız’a… Bütün Varlığımız’ı bırakıp gitmekte olduğumuz Gerçeği karşısında , kendimize Süre verilirse ‘Tasadduq’a adanan bir Hayât süreceğimizi söylemeye başlıyoruz.. ‘Allâh’ın verdiği Rızıq’tan İnfaq etmekten kaçınarak, Mü’minler’i Zaaf’a uğratmanın Ortağı olan ‘Nifaq Sâhipleri’yle Ortak bir Eylem’e İmza atan Adam’dan olmak ne Acı bir Son..  Münâfiqûn Sûre’si böyle sonlanıyor: ‘Allâh yaptıklarınızdan Haberdar’dır.’

 

         Alıntı:

 

63-009„Onlar ki: "Allâh'ın* Elçi’si* yanında bulunanlar’a hiç bir İnfaq’da* bulunmayın, sonunda dağılsınlar*" derler. Oysa Gökler’in* ve Yer’in* Hazineler’i* Allâh'ındır*. Ancak Münâfıqlar* kavramıyorlar*. / Derler ki, "Andolsun, Medine'ye* bir dönersek*, Güc’ü* ve Onur’u* çok olan, Düşkün* ve Zayıf olanı* elbette oradan sürecektir*." /Oysa İzzet* Allâh'ın*, O'nun Elçisi'nin* ve Mü'minler’indir*. Ancak Münâfıqlar* bilmiyorlar*.

/Ey İnananlar*, ne Mallarınız*, ne Çocuklarınız* Sizi Allâh'ı* zikr’etmekten* alıkoymasın*, Kim böyle yaparsa, artık Onlar Hüsrân’a* uğrayanlardır.." /Siz’den birinize Ölüm* gelip de: "Rabb'im*, Beni Yakın bir Ecel’e* kadar geciktirirsen* Ben de böylece Sadaqa* versem ve Salihler’den* olsam" demezden önce, Size Rızıq* olarak verdiklerimizden İnfaq* edin. /Oysa Allâh*, kendi Ecel’i* gelmiş hiç bir kimseyi ertelemez*. Allah*, yaptılarınızdan* Haberdâr'dır*. (el-Münâfiqûn /007-011)