XXVIII.Cüz

 

  

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008  2009 2010

2011

 

11 Kasım 2004/28.Cüz'den

 

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2009/03/ariel-sharon-21.jpg            Tehcir, Tahric, Tehşir’den bahseden bir Sûre..  Son İki Kelime’nin Kök’ü 2.Âyet’in Metni’nde yer alır, İki’nin İkincisi’nde Söz’ü edilen ‘Ewwele’l-Haşr’, Aktuel Okuma Ortamı’nda Haşr-ı Âhir’i müjdeliyor Okuru’na..  Zeytûn Dağı’na İnzâl olan Wahy’den Dağ parçalandı, ama ‘Âl-i Dâwûd’un  ‘Zâlim Çocukları’nın  Qalpler’i ‘Kayalar’dan da daha Katı hâle dönüştü. İsrâel ve Yahuda’yı onlar’a ‘Diyâr’ kılan ‘YâHû’ya ve ‘Enbiyâsı’na  başkaldıran bir Târih yazdılar ‘Mübârek Topraklar’da. ‘Iqâb’ MÖ.500ler’de Diyârları’ndan ‘Goyim’ tarafından İhrac edilmeleri şekli’nde Tezâhür etti.  ‘Ehl-i Tewrat’ın Sürgün Yılları’nın Faran Dağları’na doğru sevkettiği bir  Bölüğü’nün,  yine Allâh’ın Elçisi’ne İsyân ettikleri ve Elleri’yle kazandıkları Şerr Nedeni’yle ‘Yeni Diyârları’ndan da Teşhir edildikleri bir Zaman Dilimi’nin Canlı Tanığı Aşağı’daki Âyetler..

            28.Cüz’ün İstanbul Okurlar’ı, 500 Yıl Önceki İspanya Tehciri’nde ‘Yeni Diyârları’nı  sunmuştu onlara. 1425 Ramazanı’nda 28.Cüz’ü Felluce’de okuyanlar, Kahire’de okuyanlar’a, Qudüs’te okuyanlar’a Selâm olsun. Şaron Muhkem Burcları’ndan kendisini sürecek bir Güc’ün olmadığından o kadar Emin ki? Welid, ‘Filistin’in Büyüğü ölmüş, Rûh’u Şâd olsun’ diyor keyfince.. Haşr-ı Sâni’ne inananlar,  Cenaze’yi İlerde Qudüs’e taşıtabilecek bir Umud’u beslemek için ‘Taş Tabut’la Toprağa vermeyi planlıyorlar. Aşr’ı okuyun bakalım, Haşr- Ewwel’in Fâil’i kim?

 

Alıntı:

 

            59-002            ‘Gökler’de* ve Yer’de* Olanlar’ın Tümü Allâh'ı* Tesbih* etmiştir. O Aziz'dir*, Hakîm'dir*. /Kitap Ehli'nden* küfredenler’i* İlk Sürgün’de* Yurtları’ndan* çıkaran* O'dur. Onların çıkacaklarını Siz sanmamıştınız*, Onlar da Kaleleri’nin* kendilerini Allâh'tan* koruyacağını* sanmışlardı*. Böylece Allâh da*, Onlara Hesab’a* katmadıkları bir yönden geldi. /Yürekleri’ne* Korku *salıverdi, öyle ki Evleri’ni* Elleri’yle* Tahrip *ediyorlardı. Artık ey Basiret Sahipleri* İbret* alın. /Eğer Allâh*, Onlara Sürgün’ü* yazmamış* olsaydı, elbette Onları yine)  Dünyâ’da* azablandırırdı. Âhiret'te* ise Onlar için Ateş Azâb’ı* var’dır. /Bu, Onlar’ın Allâh'a ve O'nun Elçisi'ne* karşı başkaldırmaları* nedeniyledir. Kim Allâh'a* karşı başkaldırırsa* Allâh* Iqab’ı (sonuçlandırması) Şiddetli0 olan’dır. (el-Haşr/001-006)